Curs de cuina a Can Rafart

2014-10-12 09:41

 

L’Associació de pares i mares Projecte Nut per nois i noies amb discapacitat intel·lectual ha organitzat el passat mes de setembre un curs de cuina subvencionat al 100% per l’Ajuntament de Vilassar de Dalt, que s’ha solidaritzat amb el Projecte

L’Asssociació va nèixer a partir de la inquietud de les famílies pel futur dels seus fills. La intenció del Projecte Nut és trobar la manera que aquests nois i noies puguin estudiar, formar-se, relacionar-se i treballar a prop de casa, al seu poble.

 

De moment l’Associació ha dut a terme un curs de cuina amb Gonzalo Martínez, cuiner d’extensa experiència i formador en cuina. El curs ha durat 5 sessions de 2 hores cada dia, durant la primera quinzena de setembre. Han assistit 7 nois d’entre 12 i 20 anys. Cal dir que el cuiner ja havia conegut els nens i havia fet un taller de cuina a la cuina de Can Rafart, també s’havia informat prèviament sobre les característiques de cadascun. En Gonzalo ha ensenyat als nois i noies ha organitzar-se, a utilitzar diferents eines i materials, a treballar en equip, a respectar els diferents ritmes dels seus companys i sobretot a ajudar-se.

D’altra banda també ha sabut mantenir l’atenció i l’entusiasme tots els dies que ha durat el curs. Una altra aspecte a destacar és el “feeling” que ha establert amb cadascun dels nois i noies, animant-los quan alguna feina costava, encoratjant-los i donant-los idees.

 

El resultat és que ara els nois i les noies saben fer macarrons, mandonguilles, pa de nous, pizza, crumbel de poma i civada, galetes, pastís de pastanaga,.... Però el que és més important estan aprenent a treballar en equip i cadascú té el seu paper. Al final del procés surt un menjar que es pot veure, tastar i tocar, que a més a més agrada molt als altres i quan ho diem que ha sortit molt bo, els fem molt feliços ja que tots ells han posat el seu esforç.