Visita a la cooperativa l'Olivera de Vallbona de les Monges

2014-08-31 11:13

Dissabte 30 d’agost de 2014

Com a part del període de recopilació d’informació prèvia a establir un pla de treball per la nostre associació hem fet una visita a la cooperativa d’integració social l’Olivera de Vallbona de les Monges.

Aquesta entitat no sols ha aconseguit produir uns olis i vins de magnifica qualitat si no també donar nova vida a un territori que s’estava despoblant i sempre amb criteris sostenibles, ètics i socials.

En Carles, responsable de la cooperativa, molt amablement ens va dedicar una bona estona per explicar la seva experiència de 40 anys de feina, ens va oferir la seva col·laboració, ens va a donar a provar un magnífic vi dolç i ens va deixar espais per dinar i petar la xerrada.

Resumim una part de la seva pàgina web:

 

“L'Olivera cultivem vinyes i oliveres i elaborem vins i olis cercant d'expressar d'allà on vénen, un origen: una terra i una gent que ho interpreta al darrere.

Som una cooperativa d'integració social, que incorpora persones amb dificultats que participen activament en tot el procés. I estem convençuts que el treball és una experiència vital i emocional.

Des dels seus inicis l'eix social està en el nucli del projecte. Junt a les activitats productives i d'integració laboral, duem a terme activitats socials amb la població amb què treballem, fonamentalment persones amb discapacitat psíquica, especialment aquelles en situacions socials més desfavorides. Aquestes persones formen part de la cooperativa com tothom i poden esdevenir socis de ple dret si així ho desitgen.

Comptem també amb un servei de teràpia ocupacional des de l'any 2000. En aquest grup de vuit persones fem activitats d'habilitats personals i socials i teràpia laboral (hort, manteniment de l'entorn, etc.).

Igualment, tenim una llar-residència en règim permanent, oberta tot l'any, amb capacitat per a setze persones. És una edificació de l'any 2004 on hi treballen set persones.”

 

Es pot visitar la seva pàgina web i botiga on line a:

 

https://www.olivera.org/php/index.php