Blog

Fira de Nadal de Cabrils

2014-12-15 09:12

Desprès de tenir-la que aplaçar per la pluja, finalment varem poder participar a la Fira de Nadal de Cabrils en una parada que ens va cedir l’ajuntament.

Gracies a alguns avis, amics i a Can Boher que ens va cedir un pernil per sortejar varem poder fer una mica de caixa que es destinarà properament a alguna activitat de profit per els nostres fills.

Curs de cuina a Can Rafart

2014-10-12 09:41

 

L’Associació de pares i mares Projecte Nut per nois i noies amb discapacitat intel·lectual ha organitzat el passat mes de setembre un curs de cuina subvencionat al 100% per l’Ajuntament de Vilassar de Dalt, que s’ha solidaritzat amb el Projecte

L’Asssociació va nèixer a partir de la inquietud de les famílies pel futur dels seus fills. La intenció del Projecte Nut és trobar la manera que aquests nois i noies puguin estudiar, formar-se, relacionar-se i treballar a prop de casa, al seu poble.

 

De moment l’Associació ha dut a terme un curs de cuina amb Gonzalo Martínez, cuiner d’extensa experiència i formador en cuina. El curs ha durat 5 sessions de 2 hores cada dia, durant la primera quinzena de setembre. Han assistit 7 nois d’entre 12 i 20 anys. Cal dir que el cuiner ja havia conegut els nens i havia fet un taller de cuina a la cuina de Can Rafart, també s’havia informat prèviament sobre les característiques de cadascun. En Gonzalo ha ensenyat als nois i noies ha organitzar-se, a utilitzar diferents eines i materials, a treballar en equip, a respectar els diferents ritmes dels seus companys i sobretot a ajudar-se.

D’altra banda també ha sabut mantenir l’atenció i l’entusiasme tots els dies que ha durat el curs. Una altra aspecte a destacar és el “feeling” que ha establert amb cadascun dels nois i noies, animant-los quan alguna feina costava, encoratjant-los i donant-los idees.

 

El resultat és que ara els nois i les noies saben fer macarrons, mandonguilles, pa de nous, pizza, crumbel de poma i civada, galetes, pastís de pastanaga,.... Però el que és més important estan aprenent a treballar en equip i cadascú té el seu paper. Al final del procés surt un menjar que es pot veure, tastar i tocar, que a més a més agrada molt als altres i quan ho diem que ha sortit molt bo, els fem molt feliços ja que tots ells han posat el seu esforç.

Visita al TEB

2014-10-12 09:35

En la nostra campanya de visites a centres que ens poden servir de referència, varem visitar el dia 17 de Setembre les instal·lacions del TEB al barri de Sant Andreu de Barcelona. Vam quedar impressionats del que han aconseguit un grup de famílies que van començar a treballar al 1968.

 

Des de llavors han anat construint un engranatge de centres especials de treball sense ànim de lucre, centres ocupacionals, serveis d’habitatge especialitzat, serveis d’inserció laboral, fundació tutelar, clubs esportius…, per tal que les persones amb discapacitat intel·lectual vagin ocupant el lloc que es mereixen a la societat.

 

Son un Grup Cooperatiu format per 7 cooperatives (TEB Barcelona, TEB Vallès, TEB d’Habitatge, TEB Verd, TEB solucions, TEB Gestió, i una cooperativa de 2n grau, Taller Escola Barcelona) i treballen tota mena de productes: cultiven bolets, envasen sals de cuina, fan pintures escolars, ambientadors i fins i tot repel·lents de mosquits.

Però a mes disposen de 20.000 m2 per oferir  serveis industrials en el centre ocupacional on treballen per desenvolupar i mantenir les capacitats de les persones usuàries, tot fomentant la seva autonomia personal i social fen feines sobre tot  t’envasa’t, manipulat i pàckaaging.

 

El grup complementa els seus serveis amb una fundació tutelar, llars residencies on 71 persones gaudeixen d’habitatge, centres d’assessorament per l’empresa ordinària per la inserció de persones amb discapacitat...

 

El nostre agraïment als responsables del TEB Francesc Martinez de Foix i el seu equip per la seva amabilitat i oferiment d’ajuda i en Domi per facilitar l’encontre.


 

Visita a la cooperativa l'Olivera de Vallbona de les Monges

2014-08-31 11:13

Dissabte 30 d’agost de 2014

Com a part del període de recopilació d’informació prèvia a establir un pla de treball per la nostre associació hem fet una visita a la cooperativa d’integració social l’Olivera de Vallbona de les Monges.

Aquesta entitat no sols ha aconseguit produir uns olis i vins de magnifica qualitat si no també donar nova vida a un territori que s’estava despoblant i sempre amb criteris sostenibles, ètics i socials.

En Carles, responsable de la cooperativa, molt amablement ens va dedicar una bona estona per explicar la seva experiència de 40 anys de feina, ens va oferir la seva col·laboració, ens va a donar a provar un magnífic vi dolç i ens va deixar espais per dinar i petar la xerrada.

Resumim una part de la seva pàgina web:

 

“L'Olivera cultivem vinyes i oliveres i elaborem vins i olis cercant d'expressar d'allà on vénen, un origen: una terra i una gent que ho interpreta al darrere.

Som una cooperativa d'integració social, que incorpora persones amb dificultats que participen activament en tot el procés. I estem convençuts que el treball és una experiència vital i emocional.

Des dels seus inicis l'eix social està en el nucli del projecte. Junt a les activitats productives i d'integració laboral, duem a terme activitats socials amb la població amb què treballem, fonamentalment persones amb discapacitat psíquica, especialment aquelles en situacions socials més desfavorides. Aquestes persones formen part de la cooperativa com tothom i poden esdevenir socis de ple dret si així ho desitgen.

Comptem també amb un servei de teràpia ocupacional des de l'any 2000. En aquest grup de vuit persones fem activitats d'habilitats personals i socials i teràpia laboral (hort, manteniment de l'entorn, etc.).

Igualment, tenim una llar-residència en règim permanent, oberta tot l'any, amb capacitat per a setze persones. És una edificació de l'any 2004 on hi treballen set persones.”

 

Es pot visitar la seva pàgina web i botiga on line a:

 

https://www.olivera.org/php/index.php

 

Visita a coopmercat d'Hostafranchs

2014-08-20 08:43

 

La visita la realizamos Eva, Domi y Mercedes a las 19h. Previamente Domi había contactado con Albert Forcades al que conoce personalmente y que es el responsable y artífice de la puesta en marcha de este proyecto. El había trabajado antes en Carrefour y Abacus y da clases sobre empresas en Barcelona Activa . Ahora se ha embarcado en Coopmercat dentro de grup cooperatiu TEB ( taller escola Barcelona) que empezó sus primeros pasos en 1968 y actualmente da trabajo a 650 personas , de las cuales 500 tienen discapacidad intelectual.
A. Forcades nos enseño la tienda y explico de una manera muy didáctica y esperanzadora todo el proceso hasta conseguir abrir en los 6 primeros meses de este año 3 tiendas. En enero la primera en Gracia , en mayo la de Hostafrancs y en junio la situada en sant Andreu. El personalmente ha contactado con todos los proveedores, unos 90 aproximadamente, son cooperativas sociales en su mayoría. Existe la ilusión de poder abrir 60 tiendas en toda Barcelona. Fue él también quien busco la ubicación de las tiendas, remarcando que es muy importante este aspecto.
Los criterios básicos son: productos de alimentación catalana de cooperativas, entidades de economía social y valor añadido, directo de los productores. Se realiza servicio de reparto a domicilio, encargos de cualquier comercio del barrio, acompañamiento a personas con movilidad , etc.
Trabajan actualmente 12 personas en la tres tiendas, 4 por tienda. Nosotros pudimos conocer personalmente a dos de las cuatro personas que trabajaban ahí. Hay un trato muy personal con la gente que entra a comprar y se intenta dar a conocer el proyecto e integrarse en el barrio. Tienen un horario amplio de 8,30h a 22.
A. Forcades se ofreció para asesorarnos ,si decidimos que abrir una tienda cerca de donde vivimos y como franquicia de este proyecto es una opción. Podemos ir madurando la idea.
 
En esta dirección, que me ha enviado Domi, encontrareis un articulo del periódico hablando de la tienda que visitamos.
https://www.elperiodico.cat/ca/noticias/barcelona/basma-bint-ali-els-horts-socials-ajudaran-millorar-qualitat-vida-3319747

Fira de la sostenibilitat de Cabrils

2014-07-20 19:51

Als passats dies 4 i 5 d’abril varem fer la nostra primera presentació en públic a la fira Ambiental de Cabrils.

Podeu escoltar la nostra intervenció a Mataró Radio en aquest enllaç:

https://www.ivoox.com/2014-04-06-5-i-torna-3a-hora-audios-mp3_rf_3000501_1.html

(minuts 6,48 a 10).

 

Primer blog

2014-07-18 10:49

El nostre nou blog ha estat creat avui. Estigues en sintonia per mantenir-lo informat> Pots llegir els nostres posts en aquest blog a través de RSS feed.